Wersja twojej przeglądarki jest przestarzała. Zalecamy zaktualizowanie przeglądarki do najnowszej wersji.

 

Jadłospis

 

Lp.

Data

 

Nazwa potrawy

1

19.02.2018r

poniedziałek

Zupa zacierkowa z ziemniakami i mięsem drobiowym, pieczywo mieszane,  mandarynka.

alergeny;1,6

 

2

20.02.2018r

wtorek

Filet z kurczaka w sosie, ryż gotowany,  surówka z buraków, herbata, jabłko.

alergeny;1

3

21.02.2018r

środa

Zupa brokułowa z jajkiem, pieczywo mieszane, banan.

alergeny;1,2,6

4

22.02.2018r

czwartek

Gulasz mięsny, kasza jęczmienna surówka z ogórków kiszonych, kompot, mandarynka.(aronia, śliwka, truskawka),

alergeny:1

5

23.02.2018r

piątek

Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata, wafelek zbożowy.

alergeny:1,2,3

6

26.02.2018r

poniedziałek

Zupa zalewajka z jajkiem  z ziemniakami, pieczywo mieszane, jogurt pitny.

alergeny:1,2,4

7

27.02.2018r

wtorek

Łazanki z makaronem, mięsem, kapustą, herbata, jabłko.

alergeny;1,2

8

28.02.2018r

środa

Zupa krupnik z ziemniakami i mięsem drobiowym, pieczywo mieszane, banan.

alergeny:1,6

 

 

 

W wyżej wymienionych potrawach znajdują się produkty i substancje powodujące alergie i reakcje nietolerancji tj;

 

  1. Zboża zawierające gluten/pszenica, żyto, jęczmień, owies i ich odmiany.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne
  4. Mleko i produkty pochodne
  5. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe.
  6. Selery i produkty pochodne.