Wersja twojej przeglądarki jest przestarzała. Zalecamy zaktualizowanie przeglądarki do najnowszej wersji.

                                       

                  

                

           

Lp.

Data

Nazwa potrawy

Alergeny

1

11.03.2019r.

Poniedziałek

Zupa pomidorowa z makaronem i mięsem z indyka, jogurt naturalny z żurawiną

1,2,6

2

12.03.2019r.

Wtorek

Potrawka z kurczaka z kaszą jęczmienną, surówka z marchewki zakwaszana cytryną, kompot owocowy, babeczka z serem

1,2,4

3

13.02.2019r.

Środa

Barszcz ukraiński z mięsem, jajkiem i ziemniakami, pieczywo pszenne, razowe, serek owocowy

1,2,6

4

14.03.2019r.

Czwartek

Kotlet mielony z mięsa wieprzowo-wołowego z ziemniaki, fasolka szparagowa z bułeczką, woda z pomarańczą i miodem, morela suszona

1,2

5

15.01.2019r.

Piątek

Pulpety rybne z sosem chrzanowym, ryż, surówka z ogórka kiszonego, marchewki i jabłka, herbata z cytryną i miodem, kiwi

1,2

6

18.03.2019r.

Poniedziałek

Zupa brokułowa - krem z groszkiem ptysiowym i kawałkami mięsa drobiowego, pieczywo pszenne, razowe, pomarańcza

1,2,6

7

19.03.2019r.

Wtorek

Kopytka, gulasz wołowy, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka, kompot owocowy

1,2,4

8

20.03.2019r.

Środa

Zupa ogórkowa z ziemniakami i mięsem wieprzowym, pieczywo pszenne, razowe, serek owocowy

1,4,6

9

21.03.2019r.

Czwartek

Mięso z indyka pieczone, kasza gryczana palona, sałata lodowa z sosem vinegret, , woda z daktylami i miodem, bułeczka drożdżowa

1,2,4

10

22.03.2019r.

Piątek

Makaron z serem i musem śmietanowo- truskawkowym, woda z cytryną i miodem, banan

1,4

W wyżej wymienionych potrawach znajdują się produkty i substancje powodujące  alergie i reakcje nietolerancji tj;

  1. Zboża zawierające  gluten/pszenica żyto, jęczmień, owies, i ich odmiany.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Mleko i produkty pochodne.
  5. Orzechy, tj. migdały,  orzechy laskowe.
  6. Selery i produkty pochodne.

Do produkcji  używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w  ilości 2,5 gm na osobę.

Do smażenia używany jest olej rzepakowy ,,Kujawski”.

Do słodzenia używany jest miód naturalny i cukier w ilości 3gm na 250ml napoju. Kompoty owocowe są niesłodzone.