Wersja twojej przeglądarki jest przestarzała. Zalecamy zaktualizowanie przeglądarki do najnowszej wersji.

 Jadłospis

Lp

Data

Nazwa potrawy

Alergeny

1

19.11.2018r

poniedziałek

Zupa zacierkowa z mięsem drobiowym z kurczaka ziemniakami, pieczywo pszenne, gruszka.

1,6

2

20.11.2018r

wtorek

Gulasz wołowo-wieprzowy, kasza gryczana, surówka z sałatą lodową z sosem winegret, kompot, bułeczka drożdżowa.

  1,2,4

3

21.11.2018r

środa

Zupa barszcz ukraiński z jajkiem, pieczywo pszenna, razowe, serek waniliowy.

  1,2,4

4

22.11.2018r

czwartek

Filet z kurczaka lub z indyka  w  ziołach, sosie  pomidorowym, makaron wstążki gotowany, ogórek zielony, soczek 100% owoc.

 1

5

23.11.2018r

piątek

Ryba morszczuk z warzywami, ryż na sypko, surówka z kapusty kiszonej, woda z cytryną i miodem, rogalik drożdżowy.

  1,2,3,4

6

26.11.2018r

poniedziałek

Zupa pomidorowa z  makaronem, mięsem drobiowym, banan.

1,6

    7

27.11.2018r

wtorek

Mięso wołowe duszone, kopytka, surówka z ogórków kiszonych,  woda z cytryną i miodem, gruszka.

1,2

8

28.11.2018r

środa

Zupa zalewajka z jajkiem i kiełbasą z ziemniakami, pieczywo pszenne, razowe, serek homogenizowany.

1,2,4

    9

29.11.2018r

czwartek

Kotlet pożarski z mięsa drobiowego, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot,  ciastka zbożowe.

1,2

   10

30.11.2018r

piątek

Pierogi z serem, sos śmietanowo -jogurtowy,  woda z cytryną, banan.

1,2,4

W wyżej wymienionych potrawach znajdują się produkty i substancje powodujące  alergie i reakcje nietolerancji tj;

  1. Zboża zawierające  gluten/pszenica żyto, jęczmień, owies, i ich odmiany.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Mleko i produkty pochodne.
  5. Orzechy, tj. migdały,  orzechy laskowe.
  6. Selery i produkty pochodne.

Do produkcji  używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w  ilości 2,5 gm na osobę.

Do smażenia używany jest olej rzepakowy ,,Kujawski”.

Do słodzenia używany jest miód naturalny i cukier w ilości 3gm na 250ml napoju.

Kompoty owocowe są niesłodzone.