Wersja twojej przeglądarki jest przestarzała. Zalecamy zaktualizowanie przeglądarki do najnowszej wersji.
 

                                       

                      Jadłospis

Lp.

Data

Nazwa potrawy

Alergeny

1

16.01.2019r

środa

Zupa krupnik z mięsem drobiowym, pieczywo pszenne, jogurt, gruszka.

1,6

2

17.01.2019r

czwartek

Kopytka z sosem, mięso wołowe, surówka z kapusty pekińskiej, herbata z cytryną, kiwi.

1,2

3

18.01.2019r

piątek

Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot z wiśni, bułeczka drożdżowa niskosłodzona.

1,2,3,4

4

21.01.2019r

poniedziałek

Zupa brokułowa z jajkiem i z ziemniakami, pieczywo pszenne, razowe, jogurt pitny.

1,2,4,6

5

22.01.2019r

wtorek

Mięso z  indyka, ryż, sałata lodowa z sosem  vinegret,  kompot  wieloowocowy, rogalik  drożdżowy niskosłodzony.

1,2,4

6

23.01.2019r

środa

Pierogi z mięsem, surówka z marchewki, kompot wiśniowy, jabłko.

1,2

    7

24.01.2019r

czwartek

Podudzie z kurczaka, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot z czarnej porzeczki, bułeczka z serem.

1,2,4

8

25.01.2019r

piątek

Makaron z serem i musem truskawkowym, herbata z cytryną, mandarynka.

1,4

    9

28.01.2019r

poniedziałek

Ferie Zimowe

   10

29.01.2019r

wtorek

Ferie Zimowe

W wyżej wymienionych potrawach znajdują się produkty i substancje powodujące  alergie i reakcje nietolerancji tj;

  1. Zboża zawierające  gluten/pszenica żyto, jęczmień, owies, i ich odmiany.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Mleko i produkty pochodne.
  5. Orzechy, tj. migdały,  orzechy laskowe.
  6. Selery i produkty pochodne.

Do produkcji  używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w  ilości 2,5 gm na osobę.

Do smażenia używany jest olej rzepakowy ,,Kujawski”.

Do słodzenia używany jest miód naturalny i cukier w ilości 3gm na 250ml napoju.

Kompoty owocowe są niesłodzone.