Wersja twojej przeglądarki jest przestarzała. Zalecamy zaktualizowanie przeglądarki do najnowszej wersji.

 Jadłospis

Lp.

Data

 

Nazwa potrawy

1

18.04.2018r

środa

Zupa brokułowa z mięsem drobiowym, ziemniakami, pieczywo mieszane, banan.

alergeny:1,6

 

2

19.04.2018r

czwartek

Gulasz mięsny, kasza jęczmienna, surówka z kapusty kiszonej, soczek 100%.

alergeny;1

 

20.04.2018r

piątek

Kotlet rybny (bułka tarta), ziemniaki, koperek zielony, mizeria ze śmietaną, soczek  100%

alergeny;1,2,3

4

23.04.2018r

poniedziałek

Zupa pomidorowa z mięsem drobiowym z makaronem,

Jogurt  naturalny, jabłko.

alergeny;1,4,6

 

24.04.2018r

wtorek

Podudzie z kurczaka pieczone, ziemniaki, marchewka

z groszkiem, kompot, ciasto drożdżowe, jabłko

 alergeny;1,2,4

6

25.04.2018r

środa

 

Zupa buraczkowa z ziemniakami i jajkiem, pieczywo mieszane, serek waniliowy, jabłko.

alergeny;1,2,4,6

7

26.04.2018r

czwartek

 Filet  z kurczaka duszone, ryż gotowany, surówka 

z ogórków kiszonych, kompot, ciastka zbożowe.

 alergeny;1,

8

27.04.2018r

piątek

Makaron z serem, mu truskawkowy, herbata,  banan.

alergeny;1,4

 

W wyżej wymienionych potrawach znajdują się produkty i substancje powodujące alergie i reakcje nietolerancji tj;

  1. Zboża zawierające gluten/pszenica, żyto, jęczmień, owies i ich odmiany.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne
  4. Mleko i produkty pochodne
  5. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe.
  6. Selery i produkty pochodne.